- 1. קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות דקות, רצוי במנדולינה או בסכין חדה. מפרידים את הפרוסות לטבעות.
-
- 2. שמים את כל חומרי התחמיץ בכלי גדול ורחב בעל מכסה הדוק. מוסיפים את הבצל. לא כל הבצל יכוסה בחומץ, וזה בסדר. מערבבים, סוגרים את הכלי היטב ומנערים (רצוי מעל הכיור, אם בכל זאת יהיו טפטופים).
-
- 3. מכסים ומכניסים למקרר ללילה (או 10 שעות בערך), אפשר יותר.
-
- 4. לפני ההגשה מעבירים את הבצל (אפשר להוסיף גם את הרוטב שנוצר) לקערת הגשה גדולה. חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לבצל. מפוררים מעל את הגבינה הבולגרית.
-
- הצעות הגשה נוספות:
- * להגיש את הבצל כמו שהוא בלי תוספות (למשל, אם אתם שומרים כשרות ורוצים להוסיפו לארוחה בשרית)
- * להגיש על מצע חסה
- * אפשר לשחק עם התוספות- במקום עגבניות ובולגרית אפשר להוסיף אגוזי מלך או גרעיני חמניות, או ירקות אחרים.