פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      סלט מלפפונים

      סלט יפה וצבעוני עם תיבול מיוחד

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט מלפפונים ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)
      סלט מלפפונים ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 4 מלפפונים
      • 2 פלפלים אדומים
      • 1 כף שמן זית
      • 1 כף שמן שומשום - רצוי לא לוותר (ראו הערה בסוף)
      • 1 כפית מלח
      • 2 כפות שטוחות סוכר
      • 2 שיני שום גדולות

      אופן ההכנה

      • 1. פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות, רצוי במנדולינה או בסכין חדה (רצוי לא לקלף את המלפפונים, אבל אם קליפתם לא כל כך יפה, אפשר לקלף את החלקים הלא יפים).
      • 2. מנקים את הפלפלים מהגרעינים וחותכים לרצועות דקות (כ-1/2 ס"מ). כותשים את שיני השום.
      • 3. שמים את כל החומרים בכלי גדול בעל מכסה הדוק ומערבבים היטב.
      • 4. מכסים ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות, עדיף אפילו יממה.
      • * לגבי שמן שומשום: אם אין לכם בבית, מומלץ לקנות. בקבוק קטן עולה בערך 15 ¤) ונשמר המון זמן. הוא תורם טעם מיוחד לסלטים, מוקפצים ועוד. מוסיפים ממנו מעט, כי טעמו מרוכז מאוד.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -