סלט מטיאס עם פטריות ובצל ירוק
מתכון מתוך הספר "ארוחת בוקר" מאת אלינוער רבין, לחגיגה של דג מטיאס, פטריות שמפניון, לימון, ובעיקר- בצל ירוק בשפע, שמעניק מחריפותו למנה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-8-10 סועדים:
- 6 פילטים מנוקים של מטיאס
- מיץ משני לימונים
- 2 חבילות בצל ירוק
- 250 גרם פטריות שמפיניון קטנות חצויות
- 1 לימון פרוס
- 1 כפית גרגרי חרדל
- 1 כפית גרגרי פלפל שחור
- ½ כפית גרגרי פלפל אדום
- 2 עלי דפנה
- שמן תירס
אופן ההכנה
- 1. חותכים את פילה המטיאס לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ושמים בקערה, יוצקים מעל מיץ לימון וממתינים כ-15 דקות. מוציאים מהלימון.
- 2. פורסים את הבצל הירוק לפרוסות בעובי ½ ס"מ, החלק הלבן והירוק.
- 3. מסדרים בצנצנת שכבות של המטיאס, הבצל הירוק, הפטריות ופרוסות לימון. מוסיפים את גרגרי החרדל, הפלפל השחור והאדום ועלי הדפנה. מכסים בשמן ושומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה.