מתכונים חמים

סלט מטיאס עם פטריות ובצל ירוק

מתכון מתוך הספר "ארוחת בוקר" מאת אלינוער רבין, לחגיגה של דג מטיאס, פטריות שמפניון, לימון, ובעיקר- בצל ירוק בשפע, שמעניק מחריפותו למנה.

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

סלט מטיאס עם פטריות ובצל ירוק (יואל מזרחי) מתוך ארוחות בוקר (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-8-10 סועדים:
  • 6 פילטים מנוקים של מטיאס
  • מיץ משני לימונים
  • 2 חבילות בצל ירוק
  • 250 גרם פטריות שמפיניון קטנות חצויות
  • 1 לימון פרוס
  • 1 כפית גרגרי חרדל
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור
  • ½ כפית גרגרי פלפל אדום
  • 2 עלי דפנה
  • שמן תירס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את פילה המטיאס לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ושמים בקערה, יוצקים מעל מיץ לימון וממתינים כ-15 דקות. מוציאים מהלימון.
  • 2. פורסים את הבצל הירוק לפרוסות בעובי ½ ס"מ, החלק הלבן והירוק.
  • 3. מסדרים בצנצנת שכבות של המטיאס, הבצל הירוק, הפטריות ופרוסות לימון. מוסיפים את גרגרי החרדל, הפלפל השחור והאדום ועלי הדפנה. מכסים בשמן ושומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully