וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עגבניות

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

מרק עגבניות (סמדר ולטר).
מרק עגבניות (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • 5-8 עגבניות, אפילו רצוי שיהיו רכות מדי לסלט
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות כתושות ברסק
  • 1 בצל
  • 3-4 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • בערך ליטר מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
  • 1 כף אבקת מרק בטעם בצל או ירקות (לא חובה)
  • עשבי תבלין: לא חובה, ואפשר לגוון עם מה שיש לכם בבית. אני שמתי גבעולי סלרי ושמיר, אפשר גם בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה וכו'.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר גדול. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן, תוך ערבוב, כמה דקות, רק עד שמזהיב.
  • 2. קולפים וחוצים את שיני השום. חותכים את העגבניות לקוביות (אני לא קילפתי את העגבניות, אבל אפשר). מוסיפים לסיר ומטגנים - מערבבים כמה דקות. מוסיפים את שימורי העגבניות ואת כל התבלינים. מערבבים.
  • 3. קושרים את עשבי התבלין בחוט מיוחד לבישול (או שמים בשקיק בד לבישול או בכלי מיוחד לעשבים למרק- העיקר שיתנו את הטעם בלי לפזר עלעלים. אם לא מפריעים לכם עלים במרק, אפשר להוסיף בלי לקשור) ומוסיפים לסיר.
  • 4. מוסיפים את המים. המים צריכים לכסות את תכולת הסיר ועוד קצת. מערבבים.
  • 5. מכסים ומבשלים כחצי שעה, תוך ערבוב מדי פעם. לפני ההגשה כדאי לטחון את המרק (בלי עשבי התבלין) בבלנדר או במוט ריסוק, אבל לא חייבים.
  • המרק טעים גם חם וגם קר, והולך מצויין עם קרוטונים ו/או גבינת פרמזן מגוררת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully