- 1. מחממים את השמן בסיר גדול. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן, תוך ערבוב, כמה דקות, רק עד שמזהיב.
-
- 2. קולפים וחוצים את שיני השום. חותכים את העגבניות לקוביות (אני לא קילפתי את העגבניות, אבל אפשר). מוסיפים לסיר ומטגנים - מערבבים כמה דקות. מוסיפים את שימורי העגבניות ואת כל התבלינים. מערבבים.
-
- 3. קושרים את עשבי התבלין בחוט מיוחד לבישול (או שמים בשקיק בד לבישול או בכלי מיוחד לעשבים למרק- העיקר שיתנו את הטעם בלי לפזר עלעלים. אם לא מפריעים לכם עלים במרק, אפשר להוסיף בלי לקשור) ומוסיפים לסיר.
-
- 4. מוסיפים את המים. המים צריכים לכסות את תכולת הסיר ועוד קצת. מערבבים.
-
- 5. מכסים ומבשלים כחצי שעה, תוך ערבוב מדי פעם. לפני ההגשה כדאי לטחון את המרק (בלי עשבי התבלין) בבלנדר או במוט ריסוק, אבל לא חייבים.
-
- המרק טעים גם חם וגם קר, והולך מצויין עם קרוטונים ו/או גבינת פרמזן מגוררת.