וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל ירקות

קצת עבודת חיתוך, אבל אז שמים את הירקות וכל שאר החומרים בסיר אחד ומבשלים הכל יחד. מתקבל תבשיל טעים שהולך נפלא על אורז, בתוך סנדוויץ' וגם סתם ככה בלי כלום או כתוספת. טעים גם חם וגם קר, ונשמר היטב במקרר. אפשר לשחק עם רמת החריפות ומילה שלי הוא ייגמר מהר מאוד.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

תבשיל ירקות ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה
תבשיל ירקות ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים
  • 4-5 שיני שום
  • 5 קישואים או זוקיני
  • 3 פלפלים בכל צבע שיש לכם, אפשר אחד בכל צבע
  • 2 כפיות עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה / כוסברה / שמיר / בזיליקום וכו'- כולם מתאימים וכל אחד נותן טעם אחר. אפשר להשתמש בקוביות הקפואות (2 קוביות)
  • 1/4 כוס חומץ רגיל
  • 1/2 כוס קטשופ רגיל או חריף או 100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שטוחות סוכר
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק-חריף או 1/4 כפית אבקת צ'ילי או כמה טיפות טבסקו- לא חייבים
  • לא חובה, אבל מאוד משדרג ומומלץ: 1/2 כוס זיתים ירוקים שלמים ומגולענים או טבעות, ו/או 1/2 כוס עגבניות מיובשות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר בינוני את שמן הזית. קולפים את הבצל וחותכים לפרוסות דקות או לקוביות גדולות. מוסיפים לסיר ומטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב עד שמזהיב. קולפים את שיני השום וחותכים כל שן ל-4. מוסיפים לסיר ומטגנים עוד כדקה.
  • 2. קולפים את הקישואים (אם הקליפה יפה וטרייה אין צורך לקלף) וחותכים לקוביות בינוניות. מוסיפים לסיר וממשיכים בבישול, תוך ערבוב מדי פעם.
  • 3. מנקים את הפלפלים מגרעינים וחותכים לקוביות בינוניות או לרצועות. מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל.
  • 4. מוסיפים את כל שאר החומרים (אם משתמשים בעגבניות מיובשות, חותכים אותן לרצועות). מכסים ומבשלים 5 דקות. מסירים מכסה ומבשלים עוד 20-25 דקות או יותר, תלוי כמה נוזלים מוציאים הקישואים. מערבבים מידי פעם. מבשלים עד שהקישואים רכים ואין הרבה נוזלים. מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully