וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת עוקץ הדבורה

מתכון מאת: תמשוש,nt-g@zahav.net.il

דבורים. מערכת וואלה!
דבורים

מצרכים למתכון

  • בצק שמרים:
  • 1/3 2 כוסות קמח
  • 20 גר' שמרים טריים
  • 1/2 2 כפות סוכר 50 גר' חמאה
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב פושר
  • קורט מלח
  • ציפוי:
  • 50 גר' חמאה
  • כף סוכר
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כף דבש
  • 70 גר' שקדים מולבנים פרוסים
  • סירופ:
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 2 כפות סוכר
  • 1 כף ברנדי
  • קרם למילוי:
  • שאר השמנת המתוקה (בערך כוס)
  • כוס חלב
  • 1 אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • 1.לבצק: ממיסים את השמרים בכוס החלב. לשים את שאר חומרי הבצק כולל החלב, עד קבלת בצק. מחכים להכפלת הנפח.
  • 2. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ, משטחים בה את הבצק, מכסים ומתפיחים עו 30 דקות.
  • 3. לציפוי: בסיר שמים את כל החומרים פרט לשקדים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השקדים, ומערבבים שתי דקות. מורידים מהאש.
  • 4. מקררים את הציפוי, ויוצקים על הבצק. אופים ב-180 מעלות, כ-25 דקות.
  • 5. מקררים לטמפרטורת החדר.
  • 6. לסירופ: מבשלים סוכר ומים כ-10 דקות, מורידים מהאש, ומוסיפים ברנדי.
  • 7. לקרם: מקציפים את כל החומרים עד לקבלת קרם יציב.
  • 8. הרכבת העוגה:
  • חוצים את העוגה לרוחבה, מברישים את שני החלקים בסירופ הסוכר. מורחים את הקרם על השיכבה התחתונה של העוגה, ומכסים בחלק עם הציפוי.
  • לקרר מס' שעות לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully