וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגה כתומה

מתכון של סמדר ולטר לעוגה כתומה

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת משמשים מיובשים ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
עוגת משמשים מיובשים ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 125 גרם חמאה/מרגרינה רגילה/בטעם חמאה, רכה
  • 1 כוס (240 גרם) סוכר חום, רצוי כהה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח מלא
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כוס (1 שקית- 100 גרם) קוקוס
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה רגילה, אפשר קצת אחרי שפג תוקפה
  • 200 גרם משמשים מיובשים
  • * 2 תבניות אינגליש קייק באורך כ-30 ס"מ

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה. חותכים כל משמש לארבעה חלקים.
  • 2. מקציפים יחד חמאה וסוכר חום במיקסר (אפשר במיקסר יד), עד שהתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה.
  • 3. מנפים לקערה אחרת את 2 סוגי הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים קוקוס וקורט מלח ומערבבים.
  • 4. תוך הקצפה במהירות נמוכה, מוסיפים לתערובת ביצים ולסירוגין את תערובת הקמח ואת הגבינה הלבנה. מקציפים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים משמשים ומערבבים מעט, רק שיתפזרו בתערובת.
  • 5. מחלקים את התערובת בין התבניות. ממלאים כל תבנית רק עד האמצע, כי העוגה תופחת מאוד (אם התבניות שלכם קטנות ונשארה תערובת, מלאו תבנית שלישית).
  • 6. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא כמעט יבש, עם פירורים (העוגות לא מתייבשות לגמרי). מצננים ושומרים בכלי אטום, במקרר או בחוץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully