- 1. שמים את הקמח הבייצים המלח הסוכר הבייצים והשמרים בקערה.
-
- 2. מוסיפים לאט לאט את המים הפושרים עד שיוצאת עיסה שהיא לא סמיכה מדי ולא נוזלית מדי.
-
- 3. מכסים במגבת ומשאירים לתפוח כשעתיים (אפשר לשים את הקערה מעל סיר שהורתחו בו מים והאדים מאיצים את פעולת התפיחה).
-
- 4. לשים שוב ואז העיסה מצטמצמת.
-
- 5. שמים בסיר של קובנה או בסיר חשמלי את חצי הכוס של השמן ומורחים היטב את הדפנות (אפשר להמיס מעט מרגרינה על התחתית ואז לפזר סוכר חום).
-
- 6. מחלקים את העיסה לחמישה-שישה כדורים ומשמנים היטב כל גוש על ידי 'החלקה' על הסיר. שמים את כל הגושים בסיר מכסים בניר כסף ומעל שמים את המכסה.
-
- 7. להכניס לתנור על חום של 100 מעלות ל13-14 שעות.
- בבוקר לבדוק את מצב הבצק, הוא צריך להיות חום כהה אך לא שרוף מדי.
-
- *מגישים עם רסק עגבניות וסחוג.
-
- **אפשרות: יש אפשרות להכין ביצים חומות בתנור.
- לוקחים את מספר הביצים שרוצים להכין ועוטפים אותם היטב בנייר כסף (כל הביצים ביחד, לא בנפרד). מניחים בתנור ליד סיר הקובנה ומשאירים 7 שעות (לא יותר!).