וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובנה

מתכון מאת: תימניה,thikhtjr1@walla.co.il

קובנה בשוק התקווה. דרור עינב
קובנה בשוק התקווה

מצרכים למתכון

  • 5 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס קמח מלא
  • 2 ביצים
  • 1.5 כף מלח
  • 1.5 כף סוכר
  • 1-2 כפות שמרים טריים או שקית שמרית
  • חצי חב' מרגרינה
  • 11/2-2 כוסות מים
  • חצי כוס שמן (רצוי חמניות)
  • להגשה:
  • עגבניות לרסק עגבניות
  • סחוג (למי שאוהב)

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הקמח הבייצים המלח הסוכר הבייצים והשמרים בקערה.
  • 2. מוסיפים לאט לאט את המים הפושרים עד שיוצאת עיסה שהיא לא סמיכה מדי ולא נוזלית מדי.
  • 3. מכסים במגבת ומשאירים לתפוח כשעתיים (אפשר לשים את הקערה מעל סיר שהורתחו בו מים והאדים מאיצים את פעולת התפיחה).
  • 4. לשים שוב ואז העיסה מצטמצמת.
  • 5. שמים בסיר של קובנה או בסיר חשמלי את חצי הכוס של השמן ומורחים היטב את הדפנות (אפשר להמיס מעט מרגרינה על התחתית ואז לפזר סוכר חום).
  • 6. מחלקים את העיסה לחמישה-שישה כדורים ומשמנים היטב כל גוש על ידי 'החלקה' על הסיר. שמים את כל הגושים בסיר מכסים בניר כסף ומעל שמים את המכסה.
  • 7. להכניס לתנור על חום של 100 מעלות ל13-14 שעות.
  • בבוקר לבדוק את מצב הבצק, הוא צריך להיות חום כהה אך לא שרוף מדי.
  • *מגישים עם רסק עגבניות וסחוג.
  • **אפשרות: יש אפשרות להכין ביצים חומות בתנור.
  • לוקחים את מספר הביצים שרוצים להכין ועוטפים אותם היטב בנייר כסף (כל הביצים ביחד, לא בנפרד). מניחים בתנור ליד סיר הקובנה ומשאירים 7 שעות (לא יותר!).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully