וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת ריבת חלב אפויה

מתכון מאת: רונית,ranitka@walla.com

ריבת חלב. ShutterStock
ריבת חלב

מצרכים למתכון

  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 2 כפות קקאו גדושות + כפית נס קפה
  • 1 כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • 100 גר' מרגרינה לאפייה
  • 1 כף קוניאק
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפות גדושות ממרח ריבת חלב

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים על אש קטנה בסיר על אדים 2 כפות קקאו+כפית נס קפה+2 כפות סוכר (מתוך כוס הסוכר) , 1 כף מים, 1 כף קוניאק, 100 גר' שוקולד מריר, 100 גר' מרגרינה עד לתערובת חלקה ואחידה ומצננים.
  • 2. בקערה נפרדת מפרידים את 6 הביצים לחלבונים וחלמונים, את 6 החלבונים מקציפים לקצף יציב עם יתרת הסוכר שנשארה בכוס ואת 6 החלמונים מוסיפים תוך כדי בחישה לתערובת השוקלד המצוננת.
  • 3. את תערובת השוקלד שופכים לתוך קציפת החלבונים ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
  • 4. את התערובת יוצקים לתבנית 20X30 (אפשר חד פעמיות)ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 140 מעלות למשך חצי שעה ומצננים.
  • 5. בקערה יוצקים מיכלית שמנת מתוקה ומקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה, ממשיכים עם ההקצפה תוך אוספת 2 כפות גדושות של ריבת חלב, עד לקבלת קצף אחיד .
  • 6. את הקצפת מורחים על העוגה המצוננת ומגישים לאחר 4 שעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully