וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביצה בגביע

מנה אלגנטית במיוחד למרות שמדובר בסך הכל בביצה רכה. מתכון קליל אבל יעיל מאוד, של השף הנפלא חיים כהן, מתוך הספר "חיים כהן מבשל". "

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

זוג מעמדים לביצה רכה בצורת סומו, 45 שקלים בקוביקה. צילום: נטלי פוקס,
זוג מעמדים לביצה רכה בצורת סומו, 45 שקלים בקוביקה/צילום: נטלי פוקס

מצרכים למתכון

  • 25 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 4 ביצים
  • מלח גס
  • להגשה:
  • 2 גבעולי אספרגוס או 4 כפיות ביצי סלמון

אופן ההכנה

  • 1. מסירים את השליש התחתון של גבעולי האספרגוס. חולטים במים רותחים כ – 3 דקות. שוטפים היטב במים קרים, קוצצים דק, מתבלים במעט מלח ומניחים בצד.
  • 2. שמים כפית מים בסיר קטן. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה וטורפים ללא הפסקה במטרפה ידנית עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד.
  • 3. מביאים מים לרתיחה בסיר ומנמיכים את הלהבה. מסירים כיפה מראש כל ביצה ומרוקנים את החלבון (אפשר במספרים מיוחדים שאיתם קוטמים ראשים של ביצים – להשיג בחניות לחובבי בישול). מניחים את הביצים הקטומות בקליפתן בתוך המים הרותחים לשתי דקות. הביצים צפות במים ורק חלקן התחתון, זה שהחלמון בתוכו, שקוע בהם.
  • 4. מוציאים את הביצים מהסיר ומניחים בגביעים. מוסיפים לכל גביע מעט מהאספרגוס או כפית ביצי סלמון.
  • 5. יוצקים לכל גביע כפית מרוטב החמאה, מתבלים במלח גס ומגישים מיד.
  • 6. תוספת שלי: מומלץ להגיש לצד מקלות טוסט מרוחים בחמאה הולנדית ולטבול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully