- 1. מסירים את השליש התחתון של גבעולי האספרגוס. חולטים במים רותחים כ 3 דקות. שוטפים היטב במים קרים, קוצצים דק, מתבלים במעט מלח ומניחים בצד.
-
- 2. שמים כפית מים בסיר קטן. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה וטורפים ללא הפסקה במטרפה ידנית עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד.
-
- 3. מביאים מים לרתיחה בסיר ומנמיכים את הלהבה. מסירים כיפה מראש כל ביצה ומרוקנים את החלבון (אפשר במספרים מיוחדים שאיתם קוטמים ראשים של ביצים להשיג בחניות לחובבי בישול). מניחים את הביצים הקטומות בקליפתן בתוך המים הרותחים לשתי דקות. הביצים צפות במים ורק חלקן התחתון, זה שהחלמון בתוכו, שקוע בהם.
-
- 4. מוציאים את הביצים מהסיר ומניחים בגביעים. מוסיפים לכל גביע מעט מהאספרגוס או כפית ביצי סלמון.
-
- 5. יוצקים לכל גביע כפית מרוטב החמאה, מתבלים במלח גס ומגישים מיד.
-
- 6. תוספת שלי: מומלץ להגיש לצד מקלות טוסט מרוחים בחמאה הולנדית ולטבול.