גרנולה בניחוח אספרסו
גרנולה היא אחד מהמאכלים האלה שאי אפשר להפסיק לנשנש עד שהקערה נותרת ריקה, וגם אז היד עוד ממשיכה לחפש אחר פירורים. אורלי פלאי משדרגת את הקראנץ'.
מצרכים
- ל-700 גרם גרנולה:
- 3 כוסות שיבולת שועל שלמה
- 1/2 כוס פיסטוקים טבעיים מקולפים
- 1/2 כוס חצאי שקדים מולבנים
- 1/2 כוס אגוזי לוז טבעיים
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס סילאן
- 2 ספלוני אספרסו חזק
- 1/2 כוס רצועות קוקוס
- 1/2 כוס צימוקים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
- 2. מערבבים את שיבולת השועל עם הפיסטוקים, השקדים והאגוזים בקערה.
- 3. מערבבים את השמן עם הסוכר, הסילאן והאספרסו, ויוצקים על תערובת היבשים.
- 4. משטחים את התערובת בשתי תבניות, וקולים לאט-לאט כשעה-שעה ורבע תוך כדי ערבוב מדי 20 דקות.
- 5. מצננים היטב. כשהתערובת מתקררת מוסיפים קוקוס וצימוקים ומעבירים לכלי אטום כדי לשמור על הפריכות.