מתכונים חמים

גרנולה בניחוח אספרסו

גרנולה היא אחד מהמאכלים האלה שאי אפשר להפסיק לנשנש עד שהקערה נותרת ריקה, וגם אז היד עוד ממשיכה לחפש אחר פירורים. אורלי פלאי משדרגת את הקראנץ'.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

גרנולה קפה אספרסו

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-700 גרם גרנולה:
  • 3 כוסות שיבולת שועל שלמה
  • 1/2 כוס פיסטוקים טבעיים מקולפים
  • 1/2 כוס חצאי שקדים מולבנים
  • 1/2 כוס אגוזי לוז טבעיים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סילאן
  • 2 ספלוני אספרסו חזק
  • 1/2 כוס רצועות קוקוס
  • 1/2 כוס צימוקים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  • 2. מערבבים את שיבולת השועל עם הפיסטוקים, השקדים והאגוזים בקערה.
  • 3. מערבבים את השמן עם הסוכר, הסילאן והאספרסו, ויוצקים על תערובת היבשים.
  • 4. משטחים את התערובת בשתי תבניות, וקולים לאט-לאט כשעה-שעה ורבע תוך כדי ערבוב מדי 20 דקות.
  • 5. מצננים היטב. כשהתערובת מתקררת מוסיפים קוקוס וצימוקים ומעבירים לכלי אטום כדי לשמור על הפריכות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully