ביצה עלומה
המתכון מבוסס על הספר המיתולוגי "יש עצה בשלי ביצה" מאת המועצה לענף הלול בשיתוף המחלקה לכלכלת הבית משרד החקלאות ובעריכת דליה למדני.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 ביצים
- מלח
- חומץ
- פלפל
- לחם קלוי (אפשרי)
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים מים עם מעט מלח וחומץ בסיר שטוח.
- 2. שוברים כל ביצה בנפרד לתוך קערית. מהקערית מעבירים בזהירות למים הרותחים.
- 3. כשכל הביצים בסיר, מקטינים את האש ומבשלים על סף רתיחה 5-3 דקות, כדי לקבל ביצה קשה או רכה.
- 4. מוציאים את הביצים מהמים בכף מסננת, מתבלים במלח ופלפל. אפשר להגיש ביצים אלו על פרוסות לחם קלוי.