מתכונים חמים

ביצה עלומה

המתכון מבוסס על הספר המיתולוגי "יש עצה בשלי ביצה" מאת המועצה לענף הלול בשיתוף המחלקה לכלכלת הבית משרד החקלאות ובעריכת דליה למדני.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אספרגוס עם ביצה עלומה של מסעדת מל ומישל תפריט פיקולה (צילום: ברני ארדוב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 5 ביצים
  • מלח
  • חומץ
  • פלפל
  • לחם קלוי (אפשרי)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים עם מעט מלח וחומץ בסיר שטוח.
  • 2. שוברים כל ביצה בנפרד לתוך קערית. מהקערית מעבירים בזהירות למים הרותחים.
  • 3. כשכל הביצים בסיר, מקטינים את האש ומבשלים על סף רתיחה 5-3 דקות, כדי לקבל ביצה קשה או רכה.
  • 4. מוציאים את הביצים מהמים בכף מסננת, מתבלים במלח ופלפל. אפשר להגיש ביצים אלו על פרוסות לחם קלוי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully