חצילים במרינדת עשבי תיבול

חצילים הנאפים עד להשחמה ואז מושרים במרינדת עשבי תיבול הם חלק מארוחת הבוקר העיראקית של השף אמיר קרונברג ממסעדת "גדרה 26" שבשוק הכרמל.

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה!
אורחת בוקר עיראקית של השף אמיר קורנברג בגדרה 26. נמרוד סונדרס
אורחת בוקר עיראקית של השף אמיר קורנברג בגדרה 26

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 4 חצילים בינוניים ומוצקים פרוסים ל-8 לאורך
  • שמן זית לשימון החצילים
  • למרינדה:
  • 1/3 כוס חומץ טבעי
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • מלח פלפל
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 1 כף עלי כוסברה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180, משמנים את החצילים משני הצדדים בעזרת מברשת אפייה, מניחים על תבנית מרופדת ניר אפיה ואופים כ-30-40 דקות עד שהם משחימים.
  • 2. בינתיים מערבבים בקערה את חומרי המרינדה.
  • 3. מוסיפים את פרוסות החצילים ונותנים להן לנוח במשרה מינימום שעתיים ועד 48 שעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully