חצילים במרינדת עשבי תיבול
חצילים הנאפים עד להשחמה ואז מושרים במרינדת עשבי תיבול הם חלק מארוחת הבוקר העיראקית של השף אמיר קרונברג ממסעדת "גדרה 26" שבשוק הכרמל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 4 חצילים בינוניים ומוצקים פרוסים ל-8 לאורך
- שמן זית לשימון החצילים
- למרינדה:
- 1/3 כוס חומץ טבעי
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף סילאן
- מלח פלפל
- 1 כף נענע קצוצה
- 1 כף עלי כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180, משמנים את החצילים משני הצדדים בעזרת מברשת אפייה, מניחים על תבנית מרופדת ניר אפיה ואופים כ-30-40 דקות עד שהם משחימים.
- 2. בינתיים מערבבים בקערה את חומרי המרינדה.
- 3. מוסיפים את פרוסות החצילים ונותנים להן לנוח במשרה מינימום שעתיים ועד 48 שעות.