- 1. ממיסים את השמרים במים הפושרים. מוסיפים את הדבש, השמן, המלח, הקינמון הפלפל השחור ומערבבים קלות.
-
- 2. חותכים את התמרים לחתיכות קטנות ומוסיפים אותן ל- 400 גר' קמח. מוסיפים את התערובת קמח-תמרים לתערובת השמרים ולשים. מוסיפים קמח לפי הצורך כדי שהבצק ייפרד מהדפנות.
-
- 3. ממשיכים ללוש בתנועות קיפול על המשטח העבודה עד שמקבלים בצק אחיד, מבריק ומעט דביק.
-
- 4. מעבירים את הבצק לכלי. מפזרים מעליו קמח, מכסים בניילון נצמד ולהתפיח 2.5-3 שעות.
-
- 5. לשים שוב את הבצק על משטח מקומח עד לחזרה לנפח המקורי.
-
- 6. מעצבים כיכר לחם ומעבירים לתבנית אפיה משומנת ומקומחת. מכסים את התבנית בניילון נצמד משאירים לתפוח עוד שעה וחצי.
-
- 7. מורידים את הניילון עושים חתכים לפי המוזה (אפשר גם בלי) ולהכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-55 דק' עד שעה.
- מוציאים מהתנור ומהתבנית ומעבירים למגבת לקירור בטמפרטורת החדר.
-
- *הלחם הכי טעים באותו יום ונשמר ל- 48 שעות. אח"כ רק טוסט.
- אפשר להחליף את התמרים בכל פרי יבש אחר (גם את התבלינים) ולהוסיף גם שקדים/אגוזים... אבל זה יותר כבד.