וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם תמרים

מתכון מאת: מיכאל מקייה,michaelmacchia@hotmail.com

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה
אין תמונה/צילום מסך

מצרכים למתכון

  • 400-450 גר' קמח (רגיל או תערובת לפי העדפה אישית)
  • 25 גר' שמרים טריים
  • 150 גר' תמרים (משקל נטו ללא גלעין)
  • 50 גר' דבש
  • 250 מל' מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף שמן זית
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השמרים במים הפושרים. מוסיפים את הדבש, השמן, המלח, הקינמון הפלפל השחור ומערבבים קלות.
  • 2. חותכים את התמרים לחתיכות קטנות ומוסיפים אותן ל- 400 גר' קמח. מוסיפים את התערובת קמח-תמרים לתערובת השמרים ולשים. מוסיפים קמח לפי הצורך כדי שהבצק ייפרד מהדפנות.
  • 3. ממשיכים ללוש בתנועות קיפול על המשטח העבודה עד שמקבלים בצק אחיד, מבריק ומעט דביק.
  • 4. מעבירים את הבצק לכלי. מפזרים מעליו קמח, מכסים בניילון נצמד ולהתפיח 2.5-3 שעות.
  • 5. לשים שוב את הבצק על משטח מקומח עד לחזרה לנפח המקורי.
  • 6. מעצבים כיכר לחם ומעבירים לתבנית אפיה משומנת ומקומחת. מכסים את התבנית בניילון נצמד משאירים לתפוח עוד שעה וחצי.
  • 7. מורידים את הניילון עושים חתכים לפי המוזה (אפשר גם בלי) ולהכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-55 דק' עד שעה.
  • מוציאים מהתנור ומהתבנית ומעבירים למגבת לקירור בטמפרטורת החדר.
  • *הלחם הכי טעים באותו יום ונשמר ל- 48 שעות. אח"כ רק טוסט.
  • אפשר להחליף את התמרים בכל פרי יבש אחר (גם את התבלינים) ולהוסיף גם שקדים/אגוזים... אבל זה יותר כבד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully