מתכונים חמים

עוף תפוחי אדמה ובטטות ברוטב

מתכון מאת: לינור גורוביץ',koby@monitin.com
  • דרגת קושי בינונית

בטטות (צילום: מערכת וואלה! NEWS)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל- 6 אנשים:
  • 12 פולקע
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בטטות גדולות
  • כף גדושה של דבש
  • כף וחצי של זעתר
  • רבע בקבוק של קטשופ
  • חצי כוס מים רותחים
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות בעובי סביר ומסדרים אותם על חצי תבנית ובחצי השני מסדרים את העוף.
  • 2. בקערה שמים את הקטשופ, השמן, המלח, הזעתר ומערבבים היטב. את כף הדבש יש להמיס בתוך חצי כוס של מים רותחים ולאחר מכן מוסיפים לקערה עם יתרת החומרים.
  • 3. מערבבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה ומפזרים על התפוחי אדמה, הבטטות והעוף שבתבנית. יש לערבב היטב הכל בתבנית ולוודא שכיסינו את כל המרכיבים היטב ברוטב.
  • 4. מבשלים בחום בינוני למשך 4-6 שעות. אפשר גם שעתיים אך ככל שהאוכל יהיה יותר זמן בתנות כך הכל יצא נימוך וטעים יותר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully