וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פרג עשירה

קלה להכנה, יפה וגבוהה.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגת פרג ( סמדר ולטר). מערכת וואלה
עוגת פרג ( סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • לעוגה:
  • 5 ביצים, בטמפ' החדר
  • 1.5 כוסות סוכר לבן רגיל
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות ברנדי או ליקר כלשהו
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 250 גרם פרג טחון טרי
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס
  • לציפוי:
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
  • * תבנית 26 עגולה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2. מקציפים יחד במיקסר (אפשר במיקסר יד חזק) ביצים וסוכר במהירות גבוהה, 5 דקות לפחות, עד שהתערובת תפוחה מאוד ואוורירית. מפסיקים את פעולת ההקצפה.
  • 3. מוסיפים לביצים שמן, ברנדי או ליקר, פירורי לחם ופרג ומערבבים ידנית היטב בכף עץ או במרית. כשהתערובת אחידה מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
  • 4. יוצקים לתבנית ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש. אם העוגה משחימה אבל עדיין לא אפויה מבפנים, מכסים אותה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.
  • 5. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מכינים את הציפוי: ממיסים יחד שוקולד ושמנת במיקרוגל, בפרקי זמן קצרים, או בסיר קטן על אש נמוכה, עד שמתקבל רוטב אחיד. מוציאים את העוגה מהתבנית ומצפים את פניה ודופנותיה.
  • * במקום ציפוי שוקולד אפשר לפדר את העוגה באבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully