- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
- 2. מקציפים יחד במיקסר (אפשר במיקסר יד חזק) ביצים וסוכר במהירות גבוהה, 5 דקות לפחות, עד שהתערובת תפוחה מאוד ואוורירית. מפסיקים את פעולת ההקצפה.
-
- 3. מוסיפים לביצים שמן, ברנדי או ליקר, פירורי לחם ופרג ומערבבים ידנית היטב בכף עץ או במרית. כשהתערובת אחידה מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
-
- 4. יוצקים לתבנית ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש. אם העוגה משחימה אבל עדיין לא אפויה מבפנים, מכסים אותה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.
-
- 5. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מכינים את הציפוי: ממיסים יחד שוקולד ושמנת במיקרוגל, בפרקי זמן קצרים, או בסיר קטן על אש נמוכה, עד שמתקבל רוטב אחיד. מוציאים את העוגה מהתבנית ומצפים את פניה ודופנותיה.
-
- * במקום ציפוי שוקולד אפשר לפדר את העוגה באבקת סוכר.