הממליגה של אברהם פורז
מפלגת חץ.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- אברהם פורז יו"ר חץ, הוא צמחוני מזה 45 שנה, מאז נערותו. הוא נולד ברומניה ועלה לארץ ב-1950. למרות ריבוי מאכלי הבשר במטבח הרומני, הוא עדיין אוהב מאוד את האוכל הרומני המסורתי ובמיוחד את ה"ממליגה", אותה אוכלים בדרך כלל עם גבינה מלוחה.
 - פורז אוהב מאוד פיצות והתוספות האהובות עליו הן: בצל, פטריות וחצילים, גם סלטים בליווי לחם כפרי שחור, מתקבלים בברכה. והעדפה מיוחדת לקינוח: גלידת וניל רכה עם סירופ שוקולד מעל.
 - והנה גם מתכון פשוט לממליגה:
 - ממליגה היא מאכל רומני נפוץ - דייסה שעשויה מקמח תירס. ניתן לבשל את הממליגה במים, בחלב או בשמנת מתוקה.
 - חומרים:
 - 400 גר' קמח תירס
 - 1 ליטר מים, או חלב או שמנת מתוקה
 - להגשה:
 - גבינה
 
אופן ההכנה
- 1. יוצקים את הנוזלים (שמנת וחלב או מים) עם מעט מלח לתוך סיר.
 - 2. כשהנוזל רותח מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר מעין בצק דייסתי. ממשיכים לייבש את הדייסה על האש כדי שלא תהיה נוזלית מדי.
 - 3. את הדייסה מגישים עם גבינות מכל הסוגים, או עם חלב ועם בצל מטוגן.
 
