וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הממליגה של אברהם פורז

מפלגת חץ.

מתכון מאת: rest

אברהם פורז שינוי (מאתר הכנסת). מערכת וואלה!
אברהם פורז שינוי (מאתר הכנסת)

מצרכים למתכון

  • אברהם פורז יו"ר חץ, הוא צמחוני מזה 45 שנה, מאז נערותו. הוא נולד ברומניה ועלה לארץ ב-1950. למרות ריבוי מאכלי הבשר במטבח הרומני, הוא עדיין אוהב מאוד את האוכל הרומני המסורתי ובמיוחד את ה"ממליגה", אותה אוכלים בדרך כלל עם גבינה מלוחה.
  • פורז אוהב מאוד פיצות והתוספות האהובות עליו הן: בצל, פטריות וחצילים, גם סלטים בליווי לחם כפרי שחור, מתקבלים בברכה. והעדפה מיוחדת לקינוח: גלידת וניל רכה עם סירופ שוקולד מעל.
  • והנה גם מתכון פשוט לממליגה:
  • ממליגה היא מאכל רומני נפוץ - דייסה שעשויה מקמח תירס. ניתן לבשל את הממליגה במים, בחלב או בשמנת מתוקה.
  • חומרים:
  • 400 גר' קמח תירס
  • 1 ליטר מים, או חלב או שמנת מתוקה
  • להגשה:
  • גבינה

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים את הנוזלים (שמנת וחלב או מים) עם מעט מלח לתוך סיר.
  • 2. כשהנוזל רותח מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר מעין בצק דייסתי. ממשיכים לייבש את הדייסה על האש כדי שלא תהיה נוזלית מדי.
  • 3. את הדייסה מגישים עם גבינות מכל הסוגים, או עם חלב ועם בצל מטוגן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully