וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל החורף של רון לוינטל

מפלגת שינוי

מתכון מאת: rest

רון לוינטל שינוי. מערכת וואלה
רון לוינטל שינוי

מצרכים למתכון

  • עו"ד רון לוינטל, בן 35, ראש שינוי מספר כי אוכל בשבילו הוא הרבה יותר מסתם ספק אנרגיה, אלא אהבה אמיתית. האוכל האהוב עליו ביותר הוא המטעמים הפולניים שבישלה סבתו, אותם הוא לא ממש מצליח לשחזר ולכן פיתח קו קולינארי משל עצמו. אז הנה מתכון לתבשיל ירקות, שמקבל ארומה ביתית מיוחדת באמצעות בישול על פתילייה או נר.
  • חומרים:
  • 2 כרישות - החלק הלבן, חתוך באורך כ - 5 ס"מ וחצוי באמצע.
  • 3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות (2 ס"מ)
  • בטטה גדולה חתוכה לקוביות (3 ס"מ)
  • 2 חצילים (משרים חצי שעה במלח גס ושוטפים היטב)
  • 6 ארטישוק ירושלמי חתוכים לקוביות (2 ס"מ)
  • 3 עגבניות (להסיר את הקליפה במים רותחים, להרחיק את הגרעינים)
  • קופסת עגבניות משומרות (מה לעשות לעגבניות של היום אין מספיק טעם)
  • מלח
  • פלפל שאטה - מעט
  • פפריקה מתוקה
  • אלומת תבלינים (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, סלרי עלי דפנה)
  • סוכר חום
  • מעט יין אדום

אופן ההכנה

  • 1. מאדים את הכרישה בשמן זית.
  • 2. מוסיפים תפוחי אדמה, וארטישוק ירושלמי מטגנים קלות בשמן.
  • 3. לאחר 1/4 שעה מוסיפים את הבטטה ואת החצילים (שנשטפו).
  • 4. ממשיכים בטיגון קל, מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, את אלומת התבלינים וסוכר חום, מוסיפים גם את היין (ניתן להוסיף גם מעט מים).
  • 5. מביאים לרתיחה באש גבוהה, עוד חצי שעה על אש בינונית, ואז, מבשלים 3 שעות על אש קטנה מאד.
  • 6. התבשיל טוב במיוחד, אם מניחים אותו על פתיליה, או נר, למשך 6 שעות נוספות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully