- 1. סוחטים את הלימון ומשרים את הדג בתוך המיץ לחצי שעה.
-
- 2. מערבבים בצלוחית קטנה את כל התבלינים וקוצצים את הגמבה לקוביות קטנות.
-
- 3. מחממים מעט את השמן ומטגנים קלות את השום ומוסיפים את צלוחית התבלינים ומטגנים עוד כ-5 דק'.
-
- 4. מוסיפים את הגמבה והגזר. מטגנים ומערבבים היטב עוד כ- 5 דק' עד שכל המרכיבים יצבעו בצבע אדום אך לא חרוך.
-
- 5. מוסיפים את רצועות הדג וטובלים אותו בגמבה ובגזר עד שמתקבל צבע אחיד בכל חלקי הדג.
-
- 6. מוסיפים כפית מהמיץ הלימון הסחוט לתבשיל. מפזרים יפה ובעדינות את הכוסברה על הדג ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מינימאלי של כל חלקי הדג.
-
- 7. מביאים לרתיחה ולאחר מכן יש לבשל על אש נמוכה כשעה.
- חשוב לשים לב שהנוזלים לא מתאדים לחלוטין ובמידת הצורך להוסיף.
-
- 8. לאחר שהדג נעשה רך וחלק מהנוזלים התאדו יש להכניס לתנור לרבע שעה בחום של 200 מעלות.
-
- 9. הדג טעים יותר לאחר זמן המתנה של 24 שעות לאחר הבישול אז אם נישאר מערב שבת לשבת, דיינו.