וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג בנוסח מרוקו

ישנן דרכים רבות להכין דגים מרוקאים, ולרוב השוני הוא בחריפות שלהם. כאן החריפות מגיעה דווקא מהפפריקה החריפה, והיא מעודנת יותר מאשר שימוש בפלפלים חריפים טריים.

מתכון מאת: יאיר זאבי,zeeyair@walla.com

חריימה דניס ברוטב. נמרוד סונדרס,
חריימה דניס ברוטב/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • פילה נסיכה פרוס לריבועים מאורכים
  • 1 כף שמן (אפשר זית ואפשר קנולה)
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/2 חבילת כוסברה קצוצה דק
  • 1 גמבה אדומה ( לא גדולה מידי)
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות
  • 1 לימון
  • 1/2 כוס מים (או יין לבן)

אופן ההכנה

  • 1. סוחטים את הלימון ומשרים את הדג בתוך המיץ לחצי שעה.
  • 2. מערבבים בצלוחית קטנה את כל התבלינים וקוצצים את הגמבה לקוביות קטנות.
  • 3. מחממים מעט את השמן ומטגנים קלות את השום ומוסיפים את צלוחית התבלינים ומטגנים עוד כ-5 דק'.
  • 4. מוסיפים את הגמבה והגזר. מטגנים ומערבבים היטב עוד כ- 5 דק' עד שכל המרכיבים יצבעו בצבע אדום אך לא חרוך.
  • 5. מוסיפים את רצועות הדג וטובלים אותו בגמבה ובגזר עד שמתקבל צבע אחיד בכל חלקי הדג.
  • 6. מוסיפים כפית מהמיץ הלימון הסחוט לתבשיל. מפזרים יפה ובעדינות את הכוסברה על הדג ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מינימאלי של כל חלקי הדג.
  • 7. מביאים לרתיחה ולאחר מכן יש לבשל על אש נמוכה כשעה.
  • חשוב לשים לב שהנוזלים לא מתאדים לחלוטין ובמידת הצורך להוסיף.
  • 8. לאחר שהדג נעשה רך וחלק מהנוזלים התאדו יש להכניס לתנור לרבע שעה בחום של 200 מעלות.
  • 9. הדג טעים יותר לאחר זמן המתנה של 24 שעות לאחר הבישול אז אם נישאר מערב שבת לשבת, דיינו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully