וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמעג'ון

מאפה הבשר הפתוח, הנפוץ מאוד בטורקיה מגיע עד הבית שלכם: סמדר זורע-ברמק מראה לכם כיצד מכיניים את הבצק המושלם עבור הבשר, ואיך מתבלים נכון את הכל.

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה!

לחמעג'ון.
לחמעג'ון

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-16-18 פיתות:
  • בצק:
  • 6 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף סוכר
  • 4 כפיות שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¾ 1 כוס מים פושרים
  • מלית בשר:
  • 3 בצלים, קצוצים
  • 3 כפות שמן
  • 500 גרם בשר טחון
  • 100 גרם רסק עגבניות (לא הכרחי)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית תערובת תבלינים בהרט (או אורגנו מיובש, או רבע כפית צ'ילי מיובש)
  • פלפל שחור גרוס
  • כחצי כוס צנוברים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים בצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והשמרים היבשים ומערבבים (אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם בנפרד בחצי כוס מהמים עם כפית מהסוכר ומשהים כ-10 דקות לתסיסה. לאחר מכן מוסיפים אותם לשאר החומרים ויוצרים בצק.)
  • 2. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה, תוך ערבוב בקרס הלישה במהירות איטית.
  • 3. לשים את הבצק כ-8 דקות עד שיהיה גמיש ורך. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 4. מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל בשמן עד שיעשה שקוף, ומצננים.
  • 5. מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הבצל המטוגן, מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים לפי הטעם.
  • 6. מחלקים את הבצק ל-16-18 חלקים שווים ומגלגלים מכל חלק כדור. מכסים את כדורי הבצק במגבת וממתינים 5 דקות.
  • 7. מרדדים כל כדור על משטח מקומח מעט לעלה בקוטר 10-12 ס"מ ומניחים את העלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
  • 8. שמים מעל כל עיגול בצק כף גדושה ממלית הבשר, משטחים אותה ומפזרים מעל מעט צנוברים.
  • 9. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 220° במשך כ-20 דקות, עד שהבצק ישחים מעט.
  • 10. מוציאים מהתנור, ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully