פסטה מושלמת ברוטב עגבניות ושמנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילת פסטה (רצוי צורות פפיון, צדף, בורג...)
- 1 שמנת לבישול 15%
- 2 עגבניות בשלות
- 1 רסק עגבניות
- 1 בצל קטן
- קטשופ חריף- בערך 2 כפות
- טבסקו- כמה טיפות
- פפריקה
- יין אדום- 2 כפות
- קוביית בזיליקום (או קוביית עשבי תיבול)
- כפית ממרח עגבניות מיובשות- (מומלץ)
אופן ההכנה
- 1. לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- 2. מחממים מחבת עם שמן (מומלץ זית), חותכים בצל לקוביות ומטגנים עד שמזהיב.
- 3. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף למחבת, להמתין עד שייתרככו (ניתן להוסיף טיפה מים למחבת כדי למנוע חריכה).
- 4. להוסיף את רסק העגבניות עם 1/3 כוס מים, להוסיף את הקטשופ, ממרח העגבניות, הטבסקו, היין והשמנת ולבחוש עד לקבלת מרקם אחיד.
- 5. להוסיף את התבלינים+ קורט מלח ופלפל.
- *ניתן לגוון בתבלינים. תבלינים נוספים שאפשר להוסיף/ להוריד- אבקת תבלין לפיצה, אבקת פטריות פורציני, אבקת מרק עוף פרווה ועוד.