מרק של טפיוקה וקוקוס עם אננס וליצ'י מסוכרים
מתכון של סבינה ולדמן, סו שף מסעדת "לילית" בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 3 כוסות מים
- 1 כוס חלב קוקוס
- 1.5 כוס סוכר
- 1 כוס טפיוקה
- קורט מלח
- 1/2 כוס פירות מסוכרים: ליצ'י/ אננס/קוקוס
- 1 כוס פירות טריים:תות, בננה, מלון
אופן ההכנה
- 1. בסיר שמים את המים, חלב קוקוס והסוכר ומביאים לרתיחה.
- 2. מוסיפים את הטפיוקה, מרתיחים שוב תוך ערבוב מתמיד ומנמיכים את האש לאש קטנה.
- 3. משאירים 20 דקות ודואגים לערבב כל 5 דקות.
- 4. בתום הבישול מעבירים לכלי מתאים, מוסיפים את הפירות המסוכרים והחתוכים לקוביות, מערבבים שוב עם הטפיוקה ומצננים במקרר.
- 5. לפני ההגשה מערבבים שוב, מחלקים לכלי הגשה, ומגישים עם קרח מרוסק ועם הפירות הטריים (שפרוסים גם).