וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

התחתיות ארטישוק ממולאות בסויה

מעדן לצמחונים, מבית היוצר של אמא שלי

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

תחתיות ארטישוק ממולאות שבבי סויה  ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
תחתיות ארטישוק ממולאות שבבי סויה ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 1/2 כוס שבבי סויה קטנים (ניתן להשיג במרכולים בשקית עליה רשום פתיתי סויה יבשים)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 גזר
  • 1/2 כוס עשבים ירוקים קצוצים- פטרוזיליה ו/או כוסברה ו/או נענע ו/או שמיר
  • כ-1/4 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 8-10 תחתיות ארטישוק טריות או קפואות שהופשרו
  • 2 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 1 בצל בינוני
  • 3-4 שיני שום
  • 2-3 גבעולים (תלוי בגודל) כרפס (סלרי), כולל העלים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית סוכר
  • מים לבישול

אופן ההכנה

  • 1. שמים את שבבי הסויה בקערה, מוסיפים מים רותחים ומשהים עד שהשבבים תופחים- 20-30 דקות. מסננים וסוחטים את המים. מחזירים לקערה.
  • 2. מגררים את הגזר ומוסיפים לקערה. מוסיפים את העשבים הירוקים, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים את פירורי הלחם בהדרגה, תוך ערבוב, עד שמתקבלת עיסה יציבה אבל לא יבשה. ממלאים את תחתיות הארטישוק.
  • 3. בסיר נמוך או במחבת גדולה, שתכיל בנוחות או כל התחתיות בשכבה אחת, מחממים את השמן. חותכים את הבצל לפרוסות דקות או לקוביות בינוניות ומטגנים עד לשקיפות. חותכים את השום לקוביות ומוסיפים לבצל. מטגנים דקה-שתיים, נזהרים שלא יישרף. מנמיכים את האש.
  • 4. חותכים את גבעולי הכרפס לחתיכות בינוניות ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את מיץ הלימון, סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים. מסדרים את התחתיות הממולאות בשכבה אחת. מוסיפים מים עד לחצי גובה התחתיות.
  • 5. מכסים את המחבת או הסיר ומבשלים על אש קטנה 30-45 דקות, עד שהתחתיות רכות והמילוי יציב. במהלך הבישול בודקים שיש תמיד קצת מים בסיר, כדי שלא יתייבש. אם צריך מוסיפים מים. בסוף הבישול צריכים להיות קצת מים בסיר, אם יש יותר מדי מים, מבשלים בלי מכסה.
  • טעים גם חם, גם פושר וגם קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully