- 1. שמים את שבבי הסויה בקערה, מוסיפים מים רותחים ומשהים עד שהשבבים תופחים- 20-30 דקות. מסננים וסוחטים את המים. מחזירים לקערה.
-
- 2. מגררים את הגזר ומוסיפים לקערה. מוסיפים את העשבים הירוקים, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים את פירורי הלחם בהדרגה, תוך ערבוב, עד שמתקבלת עיסה יציבה אבל לא יבשה. ממלאים את תחתיות הארטישוק.
-
- 3. בסיר נמוך או במחבת גדולה, שתכיל בנוחות או כל התחתיות בשכבה אחת, מחממים את השמן. חותכים את הבצל לפרוסות דקות או לקוביות בינוניות ומטגנים עד לשקיפות. חותכים את השום לקוביות ומוסיפים לבצל. מטגנים דקה-שתיים, נזהרים שלא יישרף. מנמיכים את האש.
-
- 4. חותכים את גבעולי הכרפס לחתיכות בינוניות ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את מיץ הלימון, סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים. מסדרים את התחתיות הממולאות בשכבה אחת. מוסיפים מים עד לחצי גובה התחתיות.
-
- 5. מכסים את המחבת או הסיר ומבשלים על אש קטנה 30-45 דקות, עד שהתחתיות רכות והמילוי יציב. במהלך הבישול בודקים שיש תמיד קצת מים בסיר, כדי שלא יתייבש. אם צריך מוסיפים מים. בסוף הבישול צריכים להיות קצת מים בסיר, אם יש יותר מדי מים, מבשלים בלי מכסה.
- טעים גם חם, גם פושר וגם קר.