רוסטביף ברוטב בזיליקום ושום
רוסטביף אולי נשמע כמו משהו שעדיף לקנות בחנות, אבל זו טעות נפוצה: למעשה, ניתן להכין אותו בקלות בשלושה שלבים, ועל הדרך לתת לו טעם ייחודי עם קצת בזיל ושום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג בשר סינטה
- 5 שיני שום קלופות
- שלושה ענפי בזיליקום
- 2 כוסות יין לבן
- פלפל אנגלי מרוסק (לא טחון!)
- רבע כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חרדל (ממולץ דיז'ון)
- 4-5 עלים של תימין
- רוזמרין לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. לוקחים את כל החומרים הנ"ל חוץ מהבשר וקוצצים אותם ומערבלים אותם ביחד.
- 2. מכניסים לתוך סיר עם מעט שמן את חתיכת הבשר וצולים חיצונית קלות ממש.
- 3. לאחר מכן מניחים את חתיכת הבשר בתוך תבנית. שופכים מעל את הרוטב ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות (בלי טורבו) לשעה וחצי.