- 1. מרתיחים את מרק העוף ומוסיפים את קוביות הדלעת. מבשלים את הדלעת עד שנעשית רכה כ-20 דקות. מתבלים במעט מלח- מרק העוף כבר מלוח אז אין צורך לשפוך כמויות.
-
- 2. טוחנים את הדלעת בתוך המרק בעזרת ממחה, עד שמסמיך.
-
- 3. בסיר שני- מוזגים את השמן, ואת הבצלצולים (אין צורך לחכות עד שהשמן רותח) ומערבבים.
-
- 4. מוזגים את היין בעדינות אל תוך הסיר ומוסיפים את חוטי הזעפרן. מערבבים.
-
- 5. לאחר מספר דקות מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים.
-
- 6. טועמים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
-
- 6. כשהאורז כמעט כמעט מוכן-מוסיפים את שתי סוגי הגבינות- הפרמז'ן והאמנטל ומערבבים בעקביות, כדי למנוע היווצרות גושים.
-
- 7. מעבירים את הריזוטו לכלי שומר חום, עגול אם אפשר. מטגנים קלות את הקלמרי במעט שמן, מוסיפים מלח ופלפל ושמים בדפנות הכלי, סביב הריזוטו בצורת מעגל. מזליפים מעט שמן זית מעל. מגישים מיד.