וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו דלעת מוקרם עם פרמז'ן ואמנטל

מתכון מאת: אמה שלייפר,noambz1@walla.co.il

דלעת. ShutterStock
דלעת

מצרכים למתכון

  • חומרים לארבעה סועדים:
  • לרוטב הדלעת לאורז :
  • 3 בצלצולים קצוצים דק
  • 500 גרם דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות בינוניות
  • חצי ליטר מרק עוף צח
  • לאורז :
  • 200 גר' אורז עגול לריזוטו (לא לשטוף!!!)
  • עשירית ליטר שמן זית
  • עשירית ליטר יין לבן מכל סוג
  • 30 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 50 גר' גבינת אמנטל מגוררת
  • 50 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 15 חוטי זעפרן
  • לקישוט (אקסטרה- לא חייבים) :
  • 150 גר' טבעות קלמרי
  • פלפל ומלח (ממטחנה- חשוב ! ) לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את מרק העוף ומוסיפים את קוביות הדלעת. מבשלים את הדלעת עד שנעשית רכה כ-20 דקות. מתבלים במעט מלח- מרק העוף כבר מלוח אז אין צורך לשפוך כמויות.
  • 2. טוחנים את הדלעת בתוך המרק בעזרת ממחה, עד שמסמיך.
  • 3. בסיר שני- מוזגים את השמן, ואת הבצלצולים (אין צורך לחכות עד שהשמן רותח) ומערבבים.
  • 4. מוזגים את היין בעדינות אל תוך הסיר ומוסיפים את חוטי הזעפרן. מערבבים.
  • 5. לאחר מספר דקות מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים.
  • 6. טועמים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
  • 6. כשהאורז כמעט כמעט מוכן-מוסיפים את שתי סוגי הגבינות- הפרמז'ן והאמנטל ומערבבים בעקביות, כדי למנוע היווצרות גושים.
  • 7. מעבירים את הריזוטו לכלי שומר חום, עגול אם אפשר. מטגנים קלות את הקלמרי במעט שמן, מוסיפים מלח ופלפל ושמים בדפנות הכלי, סביב הריזוטו בצורת מעגל. מזליפים מעט שמן זית מעל. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully