- 1. קולים את הפלפלים בשלמותם על מחבת כבדה או בתנור, עד שהקליפה משחירה.
-
- 2. מכינים שקית ניילון נקייה שמונחת על צלחת, מכניסים את הפלפלים הקלויים והחמים לשקית וסוגרים. מניחים להתקרר, כחצי שעה-שעה.
-
- 3. קולפים את הפלפלים (לא תחת זרם מים, זה הורס את הטעם הקלוי), חותכים לרצועות ומנקים את הגבעול והגרעינים. מניחים את הפלפלים במסננת מעל קערה, לניקוז כל הנוזלים- כחצי שעה או עד שכל הנוזלים ניגרים.
-
- 4. שמים את הפלפלים בכלי בעל מכסה. מוסיפים חומץ, מיץ לימון, מלח לפי הטעם, מעט סוכר, שום כתוש או פרוס. מערבבים, מכסים ומניחים קצת לעמוד במקרר לפני האכילה.