קיש בטטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 300 גר קמח רגיל
- 200 גר חמאה
- 1 שמנת חמוצה
- למלית:
- 2 ביצים
- 1 שמנת לקצפת (בלי להמתיק!!!)
- 50 גר גבינת רוקפור
- 50 גר גבינת עיזים
- 100 גר קשקבל
- 2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
- מלח,פלפל,אגוז מוסקט- לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- 2. מכינים את הבצק: מניחים את כל החומרים במערבל מזון, מפעילים עד שכל החומרים מתגבשים לכדור, מוציאים ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
- 3. מכינים את המלית: מניחים את כל החומרים יחד בקערה ומערבבים היטב, הגבינות צריכות להיות בגושים קטנטנים.
- 4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעובי של קצת פחות מחצי סנטימטר.
- 5. מניחים בתבנית 26, מוסיפים פנימה את המלית עד לכיסוי כמעט מלא.מכניסים לתנות שחומם מראש עד כאשר הקיש מגובש והחלק העליון זהוב.