וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז פרסי על מצע תפוח אדמה

למנה אמנם קוראים אורז פרסי, אבל יודעי דבר יחפשו עם ההגשה את תפוחי האדמה השחומים שנמצאים בתחתית, והופכים את המנה הזו לכך כך מיוחדת.

מתכון מאת: דורון,ezerma@yahoo.com

אורז פרסי ירוק. נמרוד סונדרס
אורז פרסי ירוק

מצרכים למתכון

  • כוס אורז
  • רבע כוס שמן
  • רבע כוס אפונה קפואה(סנפרוסט)
  • רבע כוס שמיר
  • רבע כוס פטרוזיליה
  • רבע כוס כוסברה
  • פרוסות תפוחי אדמה לפי כמות שיכסו את התחתית של הסיר
  • ושיהיו צפופים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור
  • 3 כפות אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר את השמן ומיד מוסיפים את האורז עליו ומטגנים למשך דקה.
  • 2. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים על אש בינונית 3 דקות ושמים כמובן כוס מים ובוחשים בעדינות.
  • 3. אחרי שהנוזלים נספגים מעבירים את האורז לקערה נפרדת.
  • 4. בסיר עם מעט שמן מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה על אש הכי קטנה שאפשר ומיד שופכים מעל את האורז ושלושת רבעי כוס מים .
  • 5. מבשלים על אש קטנה 30-40 דקות סוגרים עם מכסה ובודקים מדי פעם אם צריך מים. לאחר 30-40 דקות מכבים את הגז ומחכים 20 דקות לפני שפותחים את הסיר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully