קוגל ירושלמי אותנטי
הגרסה האותנטית לקוגל ירושלמי:
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גר' אטריות דקות
- 4 ביצים טרופות
- בצל קטן קצוץ דק
- כפית סוכר
- ½ כוס שמן קנולה
- כפית פלפל שחור טחון
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מחממים במחבת מעט מהשמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים מלח פלפל וסוכר ומטגנים עוד דקה.
- 2. מבשלים את האטריות "אל דנטה", כלומר, שלא יהיו רכות לגמרי אלא מעט קשות.
- 3. מסננים את האטריות ומעבירים לקערה גדולה.
- 4. מוסיפים את השמן, הבצל המטוגן והביצים הטרופות ובוחשים היטב.
- 5. מחממים תנור ל 120 מעלות.
- 6. מעבירים את התערובת ל"סיר פלא" משומן, עוטפים בנייר אלומיניום
- 7. מניחים במרכז התנור ואופים כל הלילה, כמו ג'חנון.