קוגל ירושלמי אותנטי
הגרסה האותנטית לקוגל ירושלמי:
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גר' אטריות דקות
 - 4 ביצים טרופות
 - בצל קטן קצוץ דק
 - כפית סוכר
 - ½ כוס שמן קנולה
 - כפית פלפל שחור טחון
 - מלח
 
אופן ההכנה
- 1. מחממים במחבת מעט מהשמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים מלח פלפל וסוכר ומטגנים עוד דקה.
 - 2. מבשלים את האטריות "אל דנטה", כלומר, שלא יהיו רכות לגמרי אלא מעט קשות.
 - 3. מסננים את האטריות ומעבירים לקערה גדולה.
 - 4. מוסיפים את השמן, הבצל המטוגן והביצים הטרופות ובוחשים היטב.
 - 5. מחממים תנור ל 120 מעלות.
 - 6. מעבירים את התערובת ל"סיר פלא" משומן, עוטפים בנייר אלומיניום
 - 7. מניחים במרכז התנור ואופים כל הלילה, כמו ג'חנון.
 
