וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דונאטס קלאסיים כמו בספר

מתכון מאת: דניאל,danielmor50@walla.com

דונטס. מערכת וואלה
דונטס

מצרכים למתכון

  • לבצק-60 גרם שמרים
  • 1/2 כוס (120 מ''ל) מים פושרים
  • 1/2 1 כוסות(360 מ''ל) חלב,מורתח ומצונן
  • 1/2 כוס(100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס (60 מ''ל) שמן (רצוי קנולה)
  • 5 כוסות קמח
  • לטיגון-1 ליטר שמן (רצוי קנולה)
  • לזיגוג סוכר-
  • 1/3 כוס חמאה מומסת
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 4 כפות מים חמים

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים בקערה את השמרים אם המים הפושרים
  • ומעבירים לקערת המערבל עם וו הלישה(לחלופין אפשר להשתמש במעבד מזון בעל הלהב מפלסטיק).
  • 2. מוסיפים את החלב הסוכר והביצים ולשים 30 שניות במהירות נמוכה.מגבירים את המהירות לבינונית מוסיפים את המלח והשמן ולשים שתי דקות נוספות תוך הוספת 2 כוסות הקמח.
  • 3. מפסיקים את פעולת המערבל מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים ידנית בתנועות קיפול עד שהבצק אחיד מכסים את הקערה ומשהים לתפיחה כשעה.
  • 4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ס''מ וחצי וקורצים בכוס עיגולים בקוטר 4ס''מ באמצעות כוסית קורצים במרכזו של כל עיגול "חור" שקוטרו כמחצית מקוטר העיגול החיצוני.מכסים ומשהים לתפיחה כחצי שעה נוספת
  • 5. מחממים בסיר את השמן לטיגון עמוק ומטגנים את הטבעות כדקה מכל צד עד הזהבה מוציאים,מניחים על מגבות נייר ומשהים לצינון.
  • 4. הזיגוג-שמים את כל מרכיבי הזיגוג בסיר קטן ומחממים תוך ערבוב כ2 דקות או עד שמתקבל מרקם אחיד טובלים את הדונאטס בנוזל החם מצד אחד בלבד ומצננים קצת ,ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully