מתכונים חמים

דונאטס קלאסיים כמו בספר

מתכון מאת: דניאל,danielmor50@walla.com
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

דונטס

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק-60 גרם שמרים
  • 1/2 כוס (120 מ''ל) מים פושרים
  • 1/2 1 כוסות(360 מ''ל) חלב,מורתח ומצונן
  • 1/2 כוס(100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס (60 מ''ל) שמן (רצוי קנולה)
  • 5 כוסות קמח
  • לטיגון-1 ליטר שמן (רצוי קנולה)
  • לזיגוג סוכר-
  • 1/3 כוס חמאה מומסת
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 4 כפות מים חמים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים בקערה את השמרים אם המים הפושרים
  • ומעבירים לקערת המערבל עם וו הלישה(לחלופין אפשר להשתמש במעבד מזון בעל הלהב מפלסטיק).
  • 2. מוסיפים את החלב הסוכר והביצים ולשים 30 שניות במהירות נמוכה.מגבירים את המהירות לבינונית מוסיפים את המלח והשמן ולשים שתי דקות נוספות תוך הוספת 2 כוסות הקמח.
  • 3. מפסיקים את פעולת המערבל מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים ידנית בתנועות קיפול עד שהבצק אחיד מכסים את הקערה ומשהים לתפיחה כשעה.
  • 4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ס''מ וחצי וקורצים בכוס עיגולים בקוטר 4ס''מ באמצעות כוסית קורצים במרכזו של כל עיגול "חור" שקוטרו כמחצית מקוטר העיגול החיצוני.מכסים ומשהים לתפיחה כחצי שעה נוספת
  • 5. מחממים בסיר את השמן לטיגון עמוק ומטגנים את הטבעות כדקה מכל צד עד הזהבה מוציאים,מניחים על מגבות נייר ומשהים לצינון.
  • 4. הזיגוג-שמים את כל מרכיבי הזיגוג בסיר קטן ומחממים תוך ערבוב כ2 דקות או עד שמתקבל מרקם אחיד טובלים את הדונאטס בנוזל החם מצד אחד בלבד ומצננים קצת ,ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully