עוף בגריל עם עשבי תיבול תפ"א ופיקנטי ופריך
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 רבעי עוף.
- 2 כפות סויה.
- 4 ענפי בזיליקום.
- 4 ענפי פטרוזיליה.
- 3 שיני שום כתושות.
- 5 ענפי רוזמרין.
- פלפל ירוק חריף אחד.
- פלפל אדום חריף אחד.
- 8 תפ"א בינוניים.
- חצי כוס שמן זית.
- פלפל שחור לפי הטעם.
- מלח לפי הטעם.
- פפריקה לפי הטעם.
- 1 כפית הל.
- רבע כוס פרורי לחם.
- 2 כפיות קינמון.
אופן ההכנה
- 1. מורחים את העוף בשמן הזית.
- 2. לאחר מכן מתבלים אותו במעט מלח פלפל פפריקה וקינמון, ומפזרים את פירורי הלחם (כך העוף נעשה פריך וטעים).
- 3. את תפוחי האדמה חותכים לחצאים וגם עליהם מורחים את השמן ומתבלים
- 4. פורסים את הפלפלים החריפים.
- 5. מוסיפים את עשבי התיבול השום הכתוש והפלפלים החריפים.
- יחד עם רבע כוס מים (רצוי חמימים) והסויה.
- 6. מחממים תנור לחום של 275 מעלות, מכניסים את העוף לתנור וצולים אותו במשך כ- שעה וחצי-שעתיים.
- *ניתן להבריש את העוף במעט דבש.