ריבת ענבים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג ענבים רצוי ללא גרעינים
- כ800 גרם סוכר
- אפשר:אגוזי מלך
- פרוסות לימון טרי
אופן ההכנה
- 1. מבשלים בסיר את הענבים (ללא הענפים) עם סוכר עד שכול הנוזלים מתעדים.
- 2. אם הענבים עם גרעינים הם צפים בזמן הבישול ואפשר להוציא אותם עם כף מסננת צפופה.
- 3. ממשיכים לבשל עד שצבע הופך לכהה על אש קטנה. בשלב זה אפשר להוסיף אגוזי מלך שבורים גס מאוד ולימון פרוס דק.
- *האם הריבה מוכנה? אפשר לבדוק ידי כך : שמים כף ריבה על צלחת קרה ומעבירים פס עם כף אם הפס לא נסגר הריבה מוכנה.