שעועית שחורה עם תרד
המתכון באדיבות חברת שמן "עץ הזית", השף שי עשהאל וד"ר שקשוקה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- צרור תרד טרי
- שעועית אמריקאית 2 כוסות
- 1/2 קג' בשר (שריר / רגל ) חתוך לקוביות
- 3/4 כוס כוסברה קצוצה
- 9 שיני שום פלוחות
- מלח לפי הטעם
- 3/4 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה לטעמכם האישי
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס שמן קנולה "עץ הזית" המעושר בויטמין
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מכל צדדיו, מוציאים את הבשר ומאדים את הבצל עד גוון זגוגי, מוסיפים את התרד ומאדים יחדיו עם הבצל.
- 2. מחזירים לסיר את הבשר ומוסיפים את השעועית, מפזרים את הפפריקה המתוקה, הכורכום ומכסים במים.
- 3. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לבישול איטי עד ריכוך מלא של הבשר והשעועית, (במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף), מוסיפים את תפו"א, מבשלים עד ריכוך ומכבים את האש.
- 4. מוסיפים את שאר התבלינים והכוסברה ומגישים חם.