מתכונים חמים

עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי

מתכון של קרין גורן מתוך "סודות מתוקים"

מתכון מאת: קריו גורן, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-50 עוגיות:
  • לבצק:
  • 250 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (180 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • לתערובת הבהירה:
  • 1/4 כוס קמח (40 גרם)
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר (200 גרם)
  • לתערובת הכהה:
  • 1/4 כוס קקאו (40 גרם)
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (200 גרם)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
  • 2. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3. מכינים את שתי התערובות ומצננים: מחלקים את הבצק ל-2 קערות באופן שווה. לקערה אחת מוסיפים קמח ושוקולד צ'יפס מריר ומערבבים היטב.
  • 4. לקערה שנייה מוסיפים קקאו ושוקולד צ'יפס לבן ומערבבים היטב. אפשר לעצב את העוגיות מיד, אבל עדיף להעביר את שתי התערובות למקרר לשעה-שעתיים (כשהבצק קר הוא פחות דביק ויותר נוח לגלגול).
  • 5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 6. בידיים רטובות מגלגלים כל אחת מהתערובות לכדורים בקוטר 3 ס"מ. מצמידים כל זוג כדורים (בצבעים שונים) ומגלגלים מעט (בעדינות! תוך שמירה על הדוגמא) ליצירת כדור אחד גדול.
  • 7. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות מסביב ורכות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים (שופטים לפי שולי התערובת הבהירה, כמובן). מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
  • *סוד מתוק - עוגיות שוקולד צ'יפס שמכינים בבית, בדרך כלל לא נראות מתפוצצות שוקולד כמו אלה שקונים בקונדיטוריה. זה בגלל שלקונדיטורים יש טריק קטן: הם לא מערבבים את כל השוקולד צ'יפס לתוך הבצק, אלא שומרים חלק בצד (בערך רבע מהכמות) ומפזרים אותם מעל כדורי הבצק לפני האפייה. בעוגיות חצי חצי, אפשר לפזר רק סוג אחד של שוקולד צ'יפס מלמעלה, אבל המשקיענים מוזמנים לקשט בצבעים מנוגדים: שוקולד צ'יפס לבן על התערובת הכהה, ושוקולד צ'יפס מריר על התערובת הבהירה (הכי קל להכין קעריות עם שוקולד צ'יפס ולטבול את כדורי הבצק בפנים).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully