עוף בפורט
מתכון של עידית אלפסי, יקב הר אודם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-5 מנות:
- 5 כרעי עוף
- למשרה:
- ½ כוס שמן זית משובח
- 1/2 כוס יין פורט (מומלץ של "הר אודם")
- 1 כף דבש
- 7 שיני שום שלמות
- מרק עוף
- פלפל ומלח לפי הטעם
- ¼ כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- 1. מכינים את המשרה: מערבבים את כל חומרי המשרה בתבנית חסינת חום, מוסיפים את העוף ומשרים לילה במקרר (או 6 שעות).
- 2. למחרת בתנור בחום של 200 מעלות +גריל ½ שעה ואז הופכים לצד השני לעוד ½ שעה.