כרעי עוף ביין אדום ודבש
מתכון של השפית דיטה בורנשטיין ממסעדת "דיטה" בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-5 סועדים:
- 5 כרעיים של עוף
- למשרה:
- 1/2כוס סויה
- 1/2 כוס יין אדום מתוק
- 1/2 כוס דבש
- 6 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית פלפל
- קורט מלח
- להעשרת הטעם ניתן להוסיף 5 שזיפים מגולענים
- לתוספת:
- 1 שקית אפונת גינה קפואה
- 2 תפוחי אדמה
- כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מכינים את המישרה: מערבבים את כל חומרי המישרה בקערה, מוסיפים את העוף ומשרים לילה שלם במקרר.
- 2. מסדרים את העוף בתבנית חסינת חום ויוצקים את חומרי המישרה. אוטמים היטב בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום נמוך עד בינוני כ-3 שעות. לקראת סוף האפיה מורידים את נייר האלומיניום כדי לאפשר לעוף לקבל גוון זהוב.
- 3. מכינים את התוספת: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. מרתיחים את האפונה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
- 4. מכניסים הכל למערבל מזון ,יחד עם התיבול ומגישים חם לצד העוף.