וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רדיאטורה ברוטב לימון

סתם פסטה לצהריים לא מאתגרת אתכם מספיק? המתכון הזה עם רוטב עשיר ולימוני הוא בדיוק בשבילכם

מתכון מאת: מערכת וואלה

לימון. ShutterStock
לימון

מצרכים למתכון

  • חומרים ל- 4 מנות:
  • 600 גרם פסטה רדיאטורה
  • מלח
  • אורגנו טרי
  • שמן לטיגון עמוק
  • לרוטב:
  • 1 בצל ירוק שם
  • 1 שן שום
  • 3 לימונים
  • עגבנייה בשלה אחת
  • 3 כוסות שמנת מתוקה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח, אגוז מוסקט ופלפל לבן

אופן ההכנה

  • 1. את האורגנו מטגנים כמה שניות בשמן עמוק עד שהוא פריך, ומניחים על נייר סופג.
  • 2. את השמנת המתוקה מתבלים בעדינות באגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן. מניחים בסיר על להבה נמוכה לכעשרים דקות, עד שהשמנת מתרכזת מעט.
  • 3. בינתיים קוצצים את הבצל, ובסיר בינוני מאדים את הבצל בשמן, כותשים שן שום ומוסיפים. מכינים גרידה ממחצית לימון ומוסיפים.
  • 4. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, חולטים בהם את העגבנייה וקולפים. חותכים את העגבנייה לקוביות ומוסיפים לבצל. סוחטים את הלימונים ומסננים לסיר. מוסיפים גם את השמנת המרוכזת.
  • 5. בסיר המים מבשלים את הפסטה. פסטה טריה מוכנה אחרי 2 דקות בערך. מסננים. מנערים קצת מים מהפסטה ומוסיפים לרוטב, מבשלים דקה ביחד, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
  • 6. הגשה: מחלקים לצלחות גדולות, מפזרים אורגנו מטוגן לקישוט וטעם, וגבינת פארמזן מגוררת בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully