- 1. את האורגנו מטגנים כמה שניות בשמן עמוק עד שהוא פריך, ומניחים על נייר סופג.
-
- 2. את השמנת המתוקה מתבלים בעדינות באגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן. מניחים בסיר על להבה נמוכה לכעשרים דקות, עד שהשמנת מתרכזת מעט.
-
- 3. בינתיים קוצצים את הבצל, ובסיר בינוני מאדים את הבצל בשמן, כותשים שן שום ומוסיפים. מכינים גרידה ממחצית לימון ומוסיפים.
-
- 4. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, חולטים בהם את העגבנייה וקולפים. חותכים את העגבנייה לקוביות ומוסיפים לבצל. סוחטים את הלימונים ומסננים לסיר. מוסיפים גם את השמנת המרוכזת.
-
- 5. בסיר המים מבשלים את הפסטה. פסטה טריה מוכנה אחרי 2 דקות בערך. מסננים. מנערים קצת מים מהפסטה ומוסיפים לרוטב, מבשלים דקה ביחד, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
-
- 6. הגשה: מחלקים לצלחות גדולות, מפזרים אורגנו מטוגן לקישוט וטעם, וגבינת פארמזן מגוררת בצד.