חיתוכיות שיבולת שועל
חטיפים טעימים שמכינים במהירות בסיר אחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם חמאה
- 1/3 כוס דבש
- 1/3 כוס ריבה מכל סוג
- 1/3 כוס אגוזי מלך או פקאן
- 1/3 כוס חמוציות מיובשות (או צימוקים)
- 2.5 כוסות שיבולת שועל עדינה (פתיתים)
- * תבנית מלבנית בינונית (בערך בגודל 20 על 30)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
- 2. בסיר בינוני שמים חמאה, דבש וריבה ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב, עד שהכל נמס.
- 3. מוסיפים לסיר שיבולת השועל, אגוזים וחמוציות (או צימוקים) ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים.
- 4. אופים 15-20 דקות, עד שהתערובת מתייצבת ומזהיבה. מצננים לגמרי, חותכים לריבועים או מלבנים ושומרים בכלי סגור.