עוגיות תבלינים עם פירות יבשים
מתוך מתכונים לט"ו בשבט של שומרי משקל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 40 גרם מרגרינה
- 3 כפות סוכר חום
- 2 ביצים
- 9 כפות קמח
- 3 כפות שיבולת שועל אינסטנט (20 גרם)
- 100 גרם פירות יבשים (תמרים, מישמשים, קליפות הדרים) קצוצים
- 60 גרם צימוקים קצוצים
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 1/4 כפית ציפון טחונה
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור לחום בינוני.
- 2. שמים במעבד מזון מצויד בלהב הפלסטיק את המרגרינה והסוכר, ומעבדים לתערובת קלילה.
- 3. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים לתערובת קלילה, ומוסיפים לתערובת המרגרינה.
- 4.מערבבים יחד את יתרת החומרים ומקפלים בעדינות לתערובת המרגרינה והביצים.
- 5. משמנים את התבנית בתרסיס השמן, ויוצקים את הבלילה לשקעים עד שלושה- רבעים מגובהם. אופים כ- 20 דקות, או עד שהעוגיות ישחימו.