טחול ממולא
מתכון של מסעדת סנדר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- טחול גדול
- כוס קמח
- 4 בצלים בינוניים
- חצי קילו שומן קצוץ (מורכב מ500 גרם בקר, 100 גרם עוף ו50 גרם כבש)
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את הבצלים ומטגנים קלות. מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם השומן הקצוץ. מוסיפים את הקמח הפלפל והמלח (לפי הטעם הרצוי) ומערבבים טוב.
- 2. יוצרים כיס בטחול וממלאים אותו בתערובת שנוצרה. תופרים את הכיס בעדינות ומבשלים למשך שעתיים בסיר עם מים המכסים את הטחול. לאחר מכן מכניסים את הטחול המבושל למקרר למשך יום שלם.
- 3. לאחר יום של קירור מוציאים את הטחול ופורסים לפרוסות. מטגנים את הפרוסות במחבת עם שמן עד למצב של הזהבה. מומלץ להגיש ברוטב גולש.