סלט ירוק עם נקניק איטלקי, קיווי ואגוזי מלך
מתכון של השף אלון גונן, מסעדת אל בריו לסלט ירוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג עלי חסה מסוגים שונים (עלי בייבי, חסה ערבית, אמריקאית וכד')
- נקניק איטלקי פורשוטו
- קיווי טרי
- חופן אגוזי מלך
- לרוטב:
- 2 כפות חרדל
- חצי כוס שמן זית משובח
- 1 כף חומץ בלסמי
- 2 כפות דבש תמרים
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את עלי החסה וקורעים לחתיכות בינוניות.
- חותכים את הנקניק לרצועות עבות ומטגנים במחבת טפלון ללא תוספת שומן עד שהנקניק נהיה קריספי.
- 2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב עד למיזוגם.
- 3. הגשה: שמים בקערות אישיות את העלים ומעליהם מזלפים לכל קערה 3 כפות מהרוטב, חותכים טבעות של פרי הקיווי ומסדרים על החסות, מפזרים מעט אגוזי מלך קצוצים ואת הנקניק ומגישים חם.