וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סורבה אוכמניות וסלק בנקטר בלסמי

מתכון של השף ג'רלד פרננדס מקייטרינג "אפרוני פרננדס"

מתכון מאת: מערכת וואלה

סורבה אוכמניות וסלק של קייטרינג אפרוני פרננדס.
סורבה אוכמניות וסלק של קייטרינג אפרוני פרננדס

מצרכים למתכון

  • לסורבה:
  • 200 גרם אוכמניות טריות
  • 150 גרם מי סוכר 50%
  • 500 גרם סלק
  • 100 גרם קרם קסיס
  • 100 גרם סוכר חום
  • 30 גרם גלוקוז
  • 20 גרם מיץ לימון
  • לסלק המסוכר:
  • 100 גרם סלק פרוס דק
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • לעיטור:
  • 250 גרם פטל שחור
  • 100 גרם חומץ בלסמי
  • 100 גרם סוכר לבן

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הסורבה: מכינים מיץ מהסלק במכונת מיץ. מבשלים את המיץ בסיר, מוסיפים את מי הסוכר ומבשלים יחד כרבע שעה.
  • 2. מוסיפים את האוכמניות ולבשל עוד 5 דקות, לאחר מכן להוסיף את קרם הקסיס, הסוכר החום, הגלוקוז, ומיץ הלימון, לבשל עוד 10 דקות. לקרר את התערובת כחצי שעה. כשהתערובת קרה לטחון אותה היטב בבלנדר לסנן במסננת דקה ולהכניס למקפיא ללילה. (אם יש מכונת גלידה ניתן לשים את התערובת בתוכה).
  • 3. סלק מסוכר: שוטפים את הסלק מקלפים ופורסים במנדולינה לעובי של 2 מילימטר.
  • 4. מפזרים אבקת סוכר משני צידי פרוסות הסלק, מכניסים לתנור ואופים ב 100 מעלות כשעתיים וחצי.
  • 5. פטל שחור מזוגג בבלסמי: מבשלים יחד את הסוכר וחומץ הבלסמי כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם מבריק ומעט סמיך. שוטפים את הפטל השחור ומכניסים אותו אל תערובת הבלסמי והסוכר.
  • הגשה חגיגית לכבוד ט"ו באב :
  • לוקחים שושנה אדומה בקוטר של כ 6 ס"מ חותכים את הגבעול הירוק כדי לקבל משטח ישר (כדי שיהיה אפשר להניח אותה ישר על הצלחת). מוציאים את עלי הורד המרכזיים מכניסים למרכז הורד כוס קטנה בתוכה שמים מעט מסורבה הסלק מעל שופכים את את הפטל השחור ומעליו את נקטר הבלסמי בקצה העליון של הסורבה מניחים את פרוסת הסלק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully