- 1. הכנת הסורבה: מכינים מיץ מהסלק במכונת מיץ. מבשלים את המיץ בסיר, מוסיפים את מי הסוכר ומבשלים יחד כרבע שעה.
-
- 2. מוסיפים את האוכמניות ולבשל עוד 5 דקות, לאחר מכן להוסיף את קרם הקסיס, הסוכר החום, הגלוקוז, ומיץ הלימון, לבשל עוד 10 דקות. לקרר את התערובת כחצי שעה. כשהתערובת קרה לטחון אותה היטב בבלנדר לסנן במסננת דקה ולהכניס למקפיא ללילה. (אם יש מכונת גלידה ניתן לשים את התערובת בתוכה).
-
- 3. סלק מסוכר: שוטפים את הסלק מקלפים ופורסים במנדולינה לעובי של 2 מילימטר.
-
- 4. מפזרים אבקת סוכר משני צידי פרוסות הסלק, מכניסים לתנור ואופים ב 100 מעלות כשעתיים וחצי.
-
- 5. פטל שחור מזוגג בבלסמי: מבשלים יחד את הסוכר וחומץ הבלסמי כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם מבריק ומעט סמיך. שוטפים את הפטל השחור ומכניסים אותו אל תערובת הבלסמי והסוכר.
-
- הגשה חגיגית לכבוד ט"ו באב :
-
- לוקחים שושנה אדומה בקוטר של כ 6 ס"מ חותכים את הגבעול הירוק כדי לקבל משטח ישר (כדי שיהיה אפשר להניח אותה ישר על הצלחת). מוציאים את עלי הורד המרכזיים מכניסים למרכז הורד כוס קטנה בתוכה שמים מעט מסורבה הסלק מעל שופכים את את הפטל השחור ומעליו את נקטר הבלסמי בקצה העליון של הסורבה מניחים את פרוסת הסלק.