- 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלסיוס.
-
- 2. בקערה קטנה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון. כשהמצרכים היבשים מעורבבים, מוסיפים את הדבש, החלב והשמן, ומערבבים לבלילה חלקה (בשלב זה כדאי להשתמש במזלג או במטרפה ידנית).
-
- 3. קולפים את תפוח העץ, מרחיקים את הליבה עם הגרעינים, ופורסים לפרוסות דקות. חותכים את הפרוסות ל-4, כדי שיתקבלו ריבועים קטנים ושטוחים של תפוח עץ.
-
- 4. מוסיפים את ריבועי תפוח העץ לקערה עם הבלילה, ומערבבים בזהירות, באמצעות כף, עד שכל פרוסות תפוח העץ מצופות היטב בבלילה. נזהרים לא למעוך את תפוח העץ.
-
- 5. משמנים קלות תבנית אפייה אישית חסינת חום, ומעבירים אליה את בלילת תפוחי העץ. משטחים בעדינות.
-
- 6. בקערית נפרדת שמים את הסוכר, הקמח, החמאה והקינמון. בעזרת קצות האצבעות של שתי הידיים לשים את החומרים בעדינות רק עד שמתקבלים פירורים קטנים. בשלב זה צריך להיזהר לא ללוש יותר מדי כדי שלא יתקבל בצק אחיד. לא נורא, ואפילו טוב מאוד, אם הפירורים לא אחידים, ואם יש גושים קטנים שמכילים מעט יותר חמאה, ואחרים מעט יותר קמח או סוכר.
-
- 7. מפזרים את הפירורים שנוצרו על הבלילה שבתבנית. אופים ב-200 מעלות במשך 30 דקות, או עד שהמאפה שחום ומוכן.
-
- 8. מגישים חמים, אם רוצים, בלוויית כף של שמנת חמוצה או קרם פרש.