- 1. מניחים את תפוחי האדמה (בלי לקלף) ואת קלחי התירס בסיר גדול, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה והתירס מבושלים (כ-20 דקות). מסננים. כשתפוחי האדמה מצטננים מעט (אך עדיין חמים) מקלפים אותם. בסכין חדה מסירים את הגרגרים מקלחי התירס.
-
- 2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית והחמאה. מוסיפים את המרווה והזעתר ומטגנים עד שהעלים פריכים (כדקה). מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ומועכים למחית במועך תפוחי אדמה. מוסיפים את החלב, הסויה וגרגרי התירס המבושלים. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים, על אש קטנה, עד שהחלב נספג במחית. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם, כתוספת או כמנה קלה.