וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחית תפוחי אדמה עם תירס ועשבי תיבול מטוגנים

פירה משודרג

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

פירה צבעוני. נמרוד סונדרס
פירה צבעוני

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה
  • 3-2 קלחי תירס טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • עלים מ-5 ענפי מרווה, קצוצים
  • עלים מ-5 ענפי זעתר טרי
  • חצי כוס חלב
  • 1 כף רוטב סויה מתוק
  • 1.5 כפיות מלח
  • שפע פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את תפוחי האדמה (בלי לקלף) ואת קלחי התירס בסיר גדול, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה והתירס מבושלים (כ-20 דקות). מסננים. כשתפוחי האדמה מצטננים מעט (אך עדיין חמים) מקלפים אותם. בסכין חדה מסירים את הגרגרים מקלחי התירס.
  • 2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית והחמאה. מוסיפים את המרווה והזעתר ומטגנים עד שהעלים פריכים (כדקה). מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ומועכים למחית במועך תפוחי אדמה. מוסיפים את החלב, הסויה וגרגרי התירס המבושלים. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים, על אש קטנה, עד שהחלב נספג במחית. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם, כתוספת או כמנה קלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully