וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט ירוק עם תמרים צהובים, וינגרט דבש ושקדים מתובלים

מתכון מתוך הספר החדש של איילת הירשמן: "ראש השנה הקל שלי – מתכונים מצוינים לחגי תשרי".

מתכון מאת: מערכת וואלה

תמר צהוב. ShutterStock
תמר צהוב

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-8 מנות:
  • לתמרים הצהובים:
  • כ-20 תמרים צהובים טריים
  • לווינגרט דבש:
  • 1/3 כוס חומץ בן-יין אדום (או מחצית הכמות חומץ בלסאמי ומחצית חומץ בן-יין אדום)
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 – 1 כפית מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2/3 כוס שמן זית
  • לסלט
  • 4 כוסות עלי סלט קרועים לפיסות קטנות (למשל חסה ערבית, חסה משי, חסה אדומה, עלי רוקט, עלי בזיליקום, תרד ועוד)
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • לשקדים:
  • 100 גרם שקדים קלופים מולבנים
  • 2 כפיות תערובת פלפלון צ'ילי מיובש גרוס ופפריקה אדומה מתוקה
  • 2 כפות שמן (קנולה או תירס)

אופן ההכנה

  • 1. התמרים: 24 שעות לפני ההכנה מקפיאים את התמרים. כשעתיים לפני ההכנה מוציאים אותם מהמקפיא ומפשירים בטמפרטורת החדר. פורסים לפרוסות עבות.
  • 2. הווינגרט: שמים את החומץ, הדבש, החרדל, המלח והפלפל בצנצנת עם מכסה מתברג. סוגרים ומנערים היטב. מוסיפים את השמן, סוגרים ומנערים שוב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
  • 3. הבצל: כשעה לפחות לפני ההכנה (עד יממה לפניה) שורים את טבעות הבצל בווינגרט כך שיהיו מכוסות היטב, ומשהים בטמפרטורת החדר או במקרר.
  • 4. השקדים: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מערבבים בקערה את השמן והתבלינים. טובלים בהם את השקדים ודואגים שיצופו היטב מכל הצדדים. מפזרים בתבנית ואופים 10 דקות עד שהשקדים מזהיבים. לחלופין, מחממים מחבת יבשה וקולים את השקדים המצופים 3 דקות, עד הזהבה (משגיחים כל הזמן שהם לא נחרכים). מעבירים לכלי אטום.
  • 5. לפני שיוצאים לדרך: שמים את פרוסות התמרים בקופסה אטומה ומטפטפים עליהן קצת מיץ לימון שלא ישחירו. שמים את העלים הירוקים בקערה ועוטפים בניילון נצמד. לוקחים את כל הקופסאות (של התמרים, העלים, השקדים והבצל) ואת צנצנת הרוטב והולכים.
  • 6. האיחוד: ממש לפני ההגשה מוסיפים לעלי הסלט את הבצל, התמרים והשקדים. יוצקים מהרוטב ומערבבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully