וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט ירוקים בגרנולה ותפוזים

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

סלט ירוקים בגרנולה ותפוזים ( דנה שיין ). מערכת וואלה!
סלט ירוקים בגרנולה ותפוזים ( דנה שיין )

מצרכים למתכון

  • 200 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 200 גרם שעועית פחוסה מנוקה וחתוכה לפיסות באורך 3 ס"מ
  • ראש ברוקולי טרי מחולק לפרחים
  • ספל אחד אפונה (מומלץ טרייה אבל גם קפואה זה בסדר)
  • ספל אחד פול ירוק (כנ"ל)
  • תפוז מחולק לפלחים ללא הקרום הלבן והגרעינים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מחצי תפוז
  • כפית חומץ בלסמי
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • ספל אחד גרנולה ביתית לא ממותקת (מתכון בצד שמאל)

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח.
  • 2. חולטים את הירקות במים המומלחים (קודם השעועית הפחוסה, אח"כ הירוקה, אח"כ האפונה ולבסוף, הברוקולי) במשך 5 – 3 דקות בלבד.
  • 3. מוציאים את הירקות מהמים הרותחים ומעבירים לקערה גדולה עם קרח בכדי לעצור את הבישול.
  • 4. מערבבים בקערה שמן זית, מיץ תפוזים, בלסמי, מלח ופלפל. מוסיפים את הירוקים, את פלחי התפוז והגרנולה ומערבבים בעדינות.
  • 5. מגישים בטמפרטורת החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully