סלט ירוקים בגרנולה ותפוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם שעועית ירוקה טרייה
- 200 גרם שעועית פחוסה מנוקה וחתוכה לפיסות באורך 3 ס"מ
- ראש ברוקולי טרי מחולק לפרחים
- ספל אחד אפונה (מומלץ טרייה אבל גם קפואה זה בסדר)
- ספל אחד פול ירוק (כנ"ל)
- תפוז מחולק לפלחים ללא הקרום הלבן והגרעינים
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מחצי תפוז
- כפית חומץ בלסמי
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- ספל אחד גרנולה ביתית לא ממותקת (מתכון בצד שמאל)
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח.
- 2. חולטים את הירקות במים המומלחים (קודם השעועית הפחוסה, אח"כ הירוקה, אח"כ האפונה ולבסוף, הברוקולי) במשך 5 3 דקות בלבד.
- 3. מוציאים את הירקות מהמים הרותחים ומעבירים לקערה גדולה עם קרח בכדי לעצור את הבישול.
- 4. מערבבים בקערה שמן זית, מיץ תפוזים, בלסמי, מלח ופלפל. מוסיפים את הירוקים, את פלחי התפוז והגרנולה ומערבבים בעדינות.
- 5. מגישים בטמפרטורת החדר.