לביבות תפו"א ופירות יבשים
מתכון של ערן שוורצברד קונדיטור "בישולים"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גר' תפו"א
- 1 גזר
- 1 בצל קטן-בינוני
- גרידת תפוז מ- 1 תפוז
- 25 גר' קוביות משמש
- 25 גר' קוביות אננס מיובש
- 25 גר' קוביות תמרים
- 25 גר' קוביות תאנים מיובשות
- 25 גר' צנוברים קלויים
- 2-3 כפות קמח
- קורט מלח
- 80 גר' סוכר
- גבינת מסקרפונה
- רוטב מייפל
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את הירקות ומגרדים בפומפייה ,סוחטים היטב מכל הנוזלים ומניחים בקערה ואליה מצרפים את כל שאר התוספות (ללא הגבינה והמייפל)
- 2. מטגנים בשמן לא עמוק ומטגנים עד קבלת השחמה משני הצדדים ומניחים על נייר סופג
- 3. מניחים על צלחת הגשה ומניחים מעל כל לביבה על ידי זילוף או מניחים עם כף ערמה קטנה של גבינה יוצרים גומה בתוך הגבינה ומזלפים פנימה רוטב מייפל מפדרים עם אבקת סוכר ומגישים.