פלאן גויאבה
מתכון של מסעדת "בודגה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-5 מנות:
- 5 כלים אישיים חד פעמי (מאלומיניום)
- לקרמל:
- 120 גר' סוכר
- לפלאן:
- 125 גר' חלב
- 125 גר' שמנת
- 2 ביצים
- ½ שוט ליקר גרנד מרנייר
- 75 גר' סוכר
- 1 מקל וניל
- 1 גויאבה + 20 גר' סוכר
אופן ההכנה
- 1. הכנת הקרמל ממיסים סוכר במחבת עד לקבלת קרמל זהוב. מוזגים 2 כפות מהקרמל החם לכלי ומניחים להתקרר.
- 2. הכנת הפלאן חותכים את הגויאבה לקוביות קטנות ומקפיצים עם 20 גר' סוכר עד שהסוכר נמס.
- 3. מחממים את החלב, הווניל והסוכר עד להמסת הסוכר (אין להגיע לרתיחה). מצננים מעט. מגרדים פנימה תוכן של מקל וניל ומוסיפים לחלב.
- 4. טורפים את הביצים מעט מוסיפים לחלב שהתקרר את השמנת והליקר והגויאבות. מערבבים עד לאשהמסה מתאחדת.
- 5. יוצקים לתבניות עם הקרמל. מניחים אותן בתבנית עם מים ואופים ב 160 מעלות 25 דקות.