פסיונים בניחוח ורדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 פסיונים (אפשר גם שלווים)
- 1 כפית פלפל שחור גרוס גס
- מעט שמן
- מלח לפי הטעם
- 3-4 גבעולי סלרי קצוץ
- 6 גזרים
- 8 תפוחי אדמה קטנטנים
- 1 ראש שום קלוף
- למשרה:
- 1 בקבוק יין אדום לקינוח-פורט
- 4\1 כוס מי ורדים
- חופן תפרחות ורדים מיובשות
- 1 גבעול רוזמרין
- 1 גבעול תימין
- 4\1 כוס סויה כהה
- 3-4 כפות דבש
- למי שאוהב- אפשר להוסיף חצי כפית בהרט משובח
אופן ההכנה
- 1. זורים על הפסיונים מלח ופלפל ונועצים בתוכם מחצית מכמות שיני השום.
- 2. מחממים שמן מעט בסיר וצולים את הפסיונים מעט מכל צד- ומעבירים לצלחת
- 3. לתוך אותו הסיר- מוסיפים את הגזר,סלרי,תפוחי האדמה, שומים ומערבבים על אש בינונית למשך מספר דקות
- 4. מוסיפים את הפסיונים , מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה ויוצקים לסיר.
- 5. מבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל -200 מעלות באופציית גריל
- 6. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית ואופים 20-30 דקות
- הצעת הגשה:
- אפשר לקשט בתפרחות הורדים או בעלי ורדים טריים