- 1.מטגנים בצל בחמאה עד שנהייה שקוף ומוסיפים את השום, מטגנים עוד כדקה ומוסיפים את הגזר, הסלרי ותפו"א
-
- 2. מתבלים במלח ופלפל גס ומעט פפריקה מתוקה(לא חובה)
-
- 3.מכסים במים רותחים ומרתיחים שוב על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר מתרכך
-
- 4. אחרי שהמרק התקרר קצת רצוי להוציא בעזרת מצקת חלק מהמים כדי שלא יהיה דליל מדיי
-
- 5. טוחנים את הירקות ומוסיפים עוד מהנוזלים עד שמגיעים לרמת הסמיכות הרצויה(כל אחד ואיך שהוא אוהב) מוסיפים את השמנת וכפית סויה מתבלים בפלפל ומלח לפי הצורך
-
- 6. מי שרוצה מרק אוריינטלי יכול להחליף את השמנת או חלק ממנה בחלב קוקוס
-
- 7. מגישים עם מעט כוסברה טרייה ומטפטפים מעט סויה